הזמנתם חברים או משפחה לארוחה נהדרת ומתחשק לכם לפנק אותם בקינוח טעים ומרשים בסופה? כדאי לכם לנסות קינוחי כוסות: מדובר בקינוחים אישים המוגשים בכוסות קטנות עד בינוניות. הכוסות יכולות להכיל מגוון טעמים ומרקמים – תוכלו להרכיב אותן ממרכיב אחד עיקרי, כמו קציפה, מוס או ג’ל, או ממספר שכבות המכילות מרקמים שונים, כמו שילוב של עוגות או עוגיות יחד עם קרמים. אפשר לבנות טעמים מגוונים, כמו מתוק עם מלוח או פירות חמצמצים. הכנת הקינוחים היא פשוטה ומהירה יחסית, הדורשת כלי עבודה ומצרכים בסיסיים. אז הינה מתכון לקינוחי כוסות בחמישה טעמים, שיעשה לכם מתוק בפה – וכיף במטבח!
המתכון:
כלי העבודה
- מיקסר / מקציף
- שקית זילוף
- כוסות לקינוח
- קערות
המצרכים
- 625 מ”ל שמנת מתוקה
- 50 גרם אבקת סוכר
- ממרחים בטעמים
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
מתכון ל־20 יחידות:
- להכין מראש 5 ממרחים בטעמים האהובים עליכם (לדוגמה בייגלה מלוח, פררו רושה, קינדר, ריבת חלב).
- הקציפו 500 מ”ל שמנת מתוקה עם 50 גרם אבקת סוכר עד למרקם כמעט יציב אך לא מדי, וחלקו ל־5 קערות שונות.
- הוסיפו לכל קערה לפחות 2 כפות מהממרח שבחרתם ולערבב.
- העבירו את הקרם לשקית זילוף וזלפו לכוסות (4 כוסות מכל טעם).
- אחרי שמזלפים את הקרם בכוסות, הקפיאו לרבע שעה ולאחר מכן קשטו בגנאש.
להכנת גנאש שוקולד חלב
להכנת גנאש שוקולד לבן
- המיסו יחד 100 גרם שוקולד לבן איכותי ו־50 מ”ל שמנת מתוקה.
- קשטו כרצונכם לפי הטעם – ניתן לפזר פניני קראנץ’, פררו רושה, מקרונים, פירות וכל דבר יצירתי שתרצו.
סיכום
קינוחי כוסות הפכו לטרנדיות במיוחד בשנים האחרונות ובאירועים רבים. הן אפשרויות מצוינת לאירוח משום שניתן להכין אותן במגוון וואריאציות ולפי טעמכם האישי. לקינוח מוצלח כדאי לבחור במצרכים טובים ואיכותיים בטעמים שישתלבו טוב ביחד. תהנו!