בצק סוכר הוא בצק דק שמיועד לציפוי וקישוט של עוגות. בצק זה הוא מתוק וטעים, מתאים לילדים, ויעבוד מעולה עם כל סוג של עוגה. אצלנו באתר אפשר להשיג מספר סוגים של בצק סוכר וגם בצק בעיצובים מיוחדים, שיעזרו לכם להעשיר את עיצוב ולהפוך כל מאפה לחוויה של צבעים וטעמים. בצק סוכר הוא אחד מהאפשרויות הכיפיות והקלות ביותר לעיצוב ופיסול יפהפה של עוגות, וכל מה שנותר לכם הוא לבחור את הבצק – ולהתחיל לקשט!

12.90 
12.90 
12.90 
12.90 
12.90 
12.90 
12.90 
12.90 
39.90 
19.90 
24.90 

   

איך לעבוד עם בצק סוכר? המדריך שיסביר לכם הכול

בצק סוכר הוא אחד מחומרי הגלם הפופולריים ביותר בעולם הקונדיטוריה, בזכות הצבעוניות, הגמישות והטעם המתוק שלו. הוא משמש לציפוי ועיצוב עוגות, יצירת קישוטים מרהיבים, פיסול דמויות או כיסוי העוגה בצורה חלקה ואסתטית. בצק זה מורכב מסוכר, גלוקוז ולעיתים גם צבעי מאכל, וניתן להשיג אותו במגוון צבעים ומרקמים – החל מבצק רך לעיטוף עוגות ועד בצק פיסולי קשיח ליצירת דמויות ועיצובים עדינים.

מה זה בצק סוכר?

מדובר בעיסה המזכירה במרקמה פלסטלינה, אך מבוססת על סוכר. היא נוצרת מערבוב רכיבים כמו סוכר, מים, חלבון ביצה ולעיתים גלוקוז, ליצירת חומר גמיש שנעשה רך יותר במגע ידיים. ניתן לרכוש אותו מוכן בצבעים שונים או להוסיף צבעי מאכל לפי הצורך. בבית אפשר להכין גרסה פשוטה על בסיס מרשמלו מומס, מים ואבקת סוכר.

שימושים עיקריים של בצק סוכר

  • ציפוי עוגות – רידוד יריעה דקה לציפוי חלק ואחיד.

  • פיסול ועיצוב – שימוש בבצק פיסולי (עם תוספת CMC) ליצירת דמויות, פרחים ופריטים דקורטיביים.

  • קישוטים מגוונים – על גבי עוגות או כפריטים עצמאיים לאירועים ומתנות.

סוגי בצק סוכר

  • בצק לעיטוף – רך וגמיש, מתאים ליריעות לציפוי עוגות.

  • בצק פיסולי – מעובד עם CMC ליצירת קשיחות ויציבות.

  • בצק פרחים – ניתן לרדד לדק במיוחד ליצירת עלי כותרת עדינים.

איך עובדים עם בצק סוכר?

  1. לישה – הבצק מגיע קשה יחסית ויש ללוש אותו עד שהוא רך ונוח לעבודה. בימים קרים ניתן לרכך במיקרוגל למספר שניות.

  2. רידוד – לרדד על משטח נקי בעזרת מערוך ולעיתים לאבק בקורנפלור או אבקת סוכר למניעת הדבקה.

  3. עיצוב וחיתוך – חותכנים או סכין חדה ליצירת דמויות וצורות.

  4. עיטוף וסידור – הצבת הקישוטים על גבי העוגה והוספת פרטים משלימים כמו צבע מאכל, גלייז מבריק או סוכריות.

סיכום

בצק סוכר הוא חומר יצירתי שמאפשר להפוך כל עוגה ליצירת אמנות. בין אם משתמשים בו לעיטוף חלק, לפיסול דמויות צבעוניות או ליצירת פריטים דקורטיביים – מדובר באחד הכלים החשובים והאהובים ביותר בעולם האפייה. עם קצת סבלנות ותרגול, כל אחד יכול ללמוד כיצד לעבוד איתו ולהפוך כל חגיגה לייחודית ומרשימה.