אחד הקינוחים שטוב שהגיעו לארץ מארצות הברית הוא סמורס. את המרכיבים שלו אנחנו מכירים היטב – שוקולד, מרשמלו וביסקוויטים, שהם השילוב המושלם לקינוח טעים וקצת מושחת, שמתאים מאוד למדורה אבל גם להכנה בבית. אז אם אתם מחפשים רעיון חדש למשהו מתוק להכין על האש או רוצים לראות על מה כל הבאזז – הינה כל מה שאתם צריכים לדעת על סמורס ואיך מכינים אותם.

מה זה סמורס?

סמורס הוא השם של קינוח מתוק שחניכי הצופים בארצות הברית נהנים ממנו במדורה שהם מארגנים במהלך הגיחה שלהם לטבע. בגדול מדובר בסנדוויץ’ ביסקוויטים שביניהם יש שכבה חמה ומושחתת של שוקולד ומרשמלו מותכים. הביסקוויטים הפריכים יוצרים שילוב מרקמים מושלם עם הנימוחות של השוקולד והמרשמלו, ומשתלבים יחד לקינוח קצת דביק ומאוד טעים.

פירוש השם סמורס

מקור השם סמורס הוא מארצות הברית. המונח הופיע לראשונה בתחילת המאה ה-20 על ידי ילדים בתנועת הצופים האמריקאית וסיירים נלהבים שמצאו את עצמם תמיד רוצים “עוד קצת” (some more, או בקיצור s’more) מהשילוב של ביסקוויטים, מרשמלו ושוקולד שהם צלו במדורה. השם הפך לנפוץ מאוד במהירות, וסמורס הם עכשיו חלק חשוב בכל אירוע שבו נפגשים להדליק מדורה. האזכור הכתוב הראשון של סמורס נמצא בפרסום משנת 1927 ששמו “מטיילים עם בנות הצופים”, שם אפשר למצוא את המתכון לסמורס פשוטים וטעימים.

המרכיבים של סמורס

בסמורס יש בסך הכול שלושה מרכיבים עיקריים, וגם תהליך ההכנה עצמו די פשוט:

  • ביסקוויטים – בארצות הברית משתמשים בביסקוויטים ממותקים (גרהם קרקר) אז כדאי למצוא כאלו, אבל כל חבילה של פתיבר או הביסקוויטים האהובים עליכם תעבוד
  • מרשמלו – המרשמלו הוא הרכיב העיקרי שבזכותו מדביקים יחד בקלות את כל הרכיבים ונהנים מסנדוויץ’ מתוק
  • שוקולד – כל סוג של שוקולד יכול לעבוד כאן, אבל יש אנשים שיעדיפו להשתמש בשוקולד לאפייה, כי הוא מותך בקלות רבה יותר ומספק טעם עשיר יותר

צורות הכנה שונות של סמורס יכולות לכלול גם סוגים שונים של ביסקוויטים, מרשמלו בטעמים או אפילו תוספת של ריבת פירות, קצפת (רוצים לדעת איך להכין קצפת בעצמכם? היכנסו לקישור שכאן) או אגוזים כדי לשפר את הטעם ולגוון אותו.

אז איך מכינים סמורס?

הכנת סמורס היא תהליך פשוט שכולם יכולים ליהנות ממנו. אתם יכולים להכין אותם על המדורה או בבית – התוצאה תהיה דביקה וטעימה בכל מקרה.

במדורה

הכנת סמורס ליד מדורה היא השיטה הקלאסית והמהנה ביותר:

  • הכנת המצרכים – הכינו את הביסקוויטים, המרשמלו והשוקולד שלכם, לצד כל התוספות האחרות שתרצו להוסיף לסמורס. מומלץ לשבור את השוקולד לחתיכות אם מדובר בטבלה
  • צליית המרשמלו – השלב השני הוא צלייה של המרשמלו על שיפוד במדורה. החזיקו אותו מעל האש וסובבו אותו לאט עד שהוא מותך ומשנה את הצבע לחום-זהוב
  • הרכבת הסנדוויץ’ – מניחים חתיכת שוקולד על ביסקוויט. לאחר שהמרשמלו נצלה היטב על האש מניחים אותו על גבי השוקולד, ומכסים בעוד ביסקוויט. מומלץ ללחוץ בעדינות את הביסקוויטים יחד כדי לאפשר לחום מהמרשמלו להמיס את השוקולד

בבית

אם אתם רוצים להכין סמורס ואין לכם תירוץ להדליק מדורה, עדיין תוכלו ליהנות מסמורס על ידי הכנתם בבית בשיטות שונות:

  • בתנור – מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים ביסקוויטים על תבנית אפייה ומעליהם שוקולד ומרשמלו. אופים 3 עד 5 דקות עד שהמרשמלו מותך ומזהיב. מוציאים מהתנור והקינוח מוכן לאכילה
  • במיקרוגל – מניחים ביסקוויט עם שוקולד ומרשמלו על צלחת שאפשר להכניס למיקרוגל. חממו במיקרוגל בעוצמה גבוהה במשך 15 עד 20 שניות עד שהמרשמלו תופח, ומשם אפשר לגשת ישר לאכילה
  • על הכיריים – התהליך של הכנת סמורס על הכיריים הוא בדיוק כמו זה של המדורה, רק בשינוי מקור האש
  • על המנגל – אנחנו לא ממש ממליצים להכין סמורס על המנגל, אבל לגמרי אפשר להשתמש בו כדי לחמם את הכול מחדש אם הבאתם סמורס מוכנים והם התקררו עד שהחגיגה התחילה

חשוב לציין שסמורס לא מגיעים רק בצורת סנדוויץ’, ואתם יכולים להכין אותם באיזו דרך שאתם רוצים. יש אנשים שיעדיפו להכין את השוקולד והמרשמלו בתנור בצורת עוגה, ולאפשר לאנשים לקחת אותם בכפית ולמרוח על ביסקוויט. יש לכם יד חופשית בבחירת הצורה של הסמורס והתוספות שלכם, אז אל תהססו לתת לדמיון שלכם להתפרע.

לסיכום

סמורס הוא קינוח פשוט וטעים שיש בו שלושה מרכיבים מרכזיים, ותהליך ההכנה שלו ממש פשוט. אם אתם מתכננים על האש או קומזיץ בקרוב, הוא יכול בחירה מצוינת לסיים איתה את הארוחה שלכם. באמצעות המדריך שכאן תוכלו לדעת בדיוק איך להכין סמורס בחוץ או בבית במגוון דרכים, כדי להגיע למרקם המושלם של מרשמלו נמס ושוקולד חם על ביסקוויט. בבלוג שלנו תוכלו להמשיך ולקרוא על עוד מאכלים טעימים, על מידע מאחורי הקלעים כמו הסוד של חמאת קקאו, מה אפשר לעשות עם מרציפן או איך הג’לי הגיע לחיינו, ולהכין קינוחים טעימים עם המתכונים שלנו.

סמורס