אם אתם אוהבי פבלובות, פאי לימון וקינוחים דומים אחרים, אחד החלקים הכי טובים שבהם הוא המרנג – קצף חלבונים וסוכר עם מרקם מושלם וטעם מיוחד. ההכנה של מרנג היא לא מסובכת מדי, אבל תצטרכו לשם כך את הכמויות הנכונות של המצרכים ואת הציוד המתאים. מוכנים להכין קינוחים מושלמים עם מרנג מסוגים שונים? ריכזנו לכם כאן את כל הטיפים להצלחה.
מהו מרנג?
מרנג הוא שילוב פשוט של חלבוני ביצה וסוכר, המוקצפים יחד ליצירת קצף בעל מבנה קליל ואוורירי שנמס בפה. אפשר לאפות אותו כמו שהוא או להשתמש בו כבסיס לעוגות ולקינוחים שונים. בזמן ההקצפה נכנס אוויר בין חלבוני ביצה, ובועות האוויר האלו הן מה שהופכות את המרנג לאוורירי וקליל.
סוגים נפוצים של מרנג
הכנת מרנג אולי נראית קצת מסובכת, אבל יש כמה טכניקות שונות שבהן תוכלו להשתמש כדי להכין מרנג לפי המרקם והיציבות שאתם צריכים למתכון שלכם. יש שלושה סוגים עיקריים של מרנג: מרנג צרפתי, מרנג שוויצרי ומרנג איטלקי. בכל סוג תשתמשו באותם מרכיבים בסיסיים אבל שיטת ההכנה שונה קצת, וכל סוג של מרנג מתאים לסוגים אחרים של קינוחים.
מרנג צרפתי
מרנג צרפתי היא השיטה הפשוטה והמוכרת ביותר להכנת מרנג. בשיטה הזו מקציפים חלבוני ביצה עם סוכר עד שהמרקם מתייצב. כדי לוודא שהסוכר השתלב כמו שצריך בתערובת אפשר לבדוק עם האצבעות, ואם אתם מרגישים מרקם חלק ולא גרגירי של המרנג בין האצבעות זה אומר שעשיתם עבודה טובה. לאחר מכן אופים את המרנג כמה שעות בתנור בטמפרטורה של 95 עד 110 מעלות עד שהמרנג מתייבש, מזהיב ומקשיח.
הסוג הזה של מרנג משמש בדרך כלל להכנת נשיקות, כבסיס לקינוחים כמו פבלובה או עוגות, או ככלי שאפשר להניח בו קרמים, גלידה וקינוחים רכים אחרים. מרנג צרפתי הכי פחות יציב מבין השלושה, והוא נוטה לאבד נפח אם לא מטפלים בו בזהירות.
מרנג שוויצרי
כדי להכין מרנג שוויצרי מחממים בעדינות את חלבוני הביצה והסוכר על בן מארי עד שהסוכר נמס לחלוטין. ברגע שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 65 מעלות מקציפים אותה עד שהמרקם מתייצב. טכניקה זו יוצרת מרנג מבריק ויציב השומר היטב על צורתו. מרנג שוויצרי שימושי כקרם לציפוי עוגות. אם אתם מתכננים להכין ולקשט עוגת בר מצווה, מרנג שוויצרי יכול להיות בחירה מצוינת. המרקם שלו מצוין לזילופים וגם להכנת קינוחים כמו מקרונים.
מרנג איטלקי
המרנג האיטלקי הוא היציב ביותר מבין השלושה. בשיטה הזו מקציפים בנפרד חלבונים, מחממים סירופ סוכר ל-118 עד 121 מעלות צלזיוס (שלב “הכדור הרך”) ואז מערבבים ביניהם בזהירות תוך כדי שממשיכים להקציף. המרנג הזה נחשב מפוסטר כי הסירופ החם בעצם מבשל את החלבונים, אז אפשר לאכול את המרנג ברגע שהוא מוכן מבלי שתצטרכו לאפות אותו כמו שצריך. מרנג איטלקי שימושי לקישוט עוגות ולהכנת מקרונים, מוסים וגם קרמבו.
מרכיבי המרנג
המתכון הבסיסי של מרנג כולל חלבוני ביצה (חשוב מאוד להפריד אותם מהחלמונים) וסוכר. לפעמים אפשר להוסיף קרם טרטר או חומץ כדי לעזור לייצב את חלבוני הביצה. במתכונים שונים אפשר לראות גם שמשתמשים בתמצית וניל או בחומרי טעם אחרים, בקורנפלור או בג’לטין לשינוי המרקם ועוד. אפשר להוסיף גם צבעי מאכל שונים כדי להתאים את המרנג לעיצוב של הקינוח שלכם.
עבור מי שלא רוצה להשתמש בחלבוני ביצה מכל מיני סיבות, מרנג טבעוני הוא חלופה נהדרת שאפשר להכין. במקום החלבונים משתמשים בדרך כלל במי חומוס (אקוופאבה), ותהליך ההכנה דומה לזה של מרנג רגיל. המרקם והטעם בדיוק אותו דבר, ואפשר להכין איתם בקלות קינוחים טבעוניים נהדרים או להוסיף אותם לקינוחים לא טבעוניים – הסיכוי שמישהו ירגיש בהבדל הוא אפסי.
שימושים נפוצים למרנג
אפשר להשתמש במרנג בהרבה קינוחים. המרקם האוורירי שלו והיכולת לעצב אותו בקלות לצורות שונות הופכים אותו לאופציה טובה כקישוט או כקינוח בפני עצמו לכל מסיבה או אירוע. הינה כמה דוגמאות נפוצות לשימוש במרנג:
- פבלובה – קינוח קלאסי שבו מעטפת המרנג הפריכה ממולאת בקצפת ובפירות טריים
- פאי לימון – אפשר להוסיף מרנג לכל מיני עוגות, אבל אין ספק שהקינוח שעולה לכולנו בראש כשמדברים על מרנג הוא פאי לימון חמצמץ
- נשיקות מרנג – עוד קינוח שאפשר למצוא בכל מאפייה, העשוי כולו ממרנג
- מקרונים – המעטפת החיצונית של המקרון היא בעצם מרנג שהוזלף על תבנית אפייה באמצעות שקית זילוף כדי ליצור צורה מעוגלת. בדרך כלל משתמשים במרנג שוויצרי כדי להכין את העוגיות האלו
- דקואז – קינוח צרפתי העשוי משכבות של מרנג עם שקדים ואגוזי לוז, על בסיס ביסקוויט
- מרשמלו – אפשר להכין מרשמלו על בסיס של מרנג איטלקי
לסיכום
מרנג הוא מרכיב חשוב בעולם הקינוחים, המציע מרקם אוורירי ומתיקות מעודנת במגוון צורות. יש שלוש צורות שונות להכין מרנג טעים ובעל מרקם מושלם, ואפשר להשתמש בו כבסיס לכל מיני קינוחים או פשוט לאכול אותו כמו שהוא. אצלנו באתר פינוקים תוכלו לרכוש מגוון מוצרים שיעזרו לכם להכין מרנג מושלם, מצנטרים ושקיות זילוף איכותיות ועד לצבעי מאכל ותבניות מכל הסוגים.