מאז שנכנסו תבניות סיליקון לעולם האפייה הן יצרו שינוי גדול, והן מאפשרות ליצור מאפים בצורות מיוחדות ושונות. התבניות הגמישות והעמידות האלה מיוצרות מפולימר סינתטי, המספק ביצועים יוצאי דופן בטווח רחב של טמפרטורות. לתבניות סיליקון יש שימושים מרובים, מהכנת קינוחים מתוקים מחומרי גלם שונים עד לאפיית מאפים מלוחים שאי אפשר להפסיק לנשנש. רוצים להתחיל לאפות בעזרת תבניות סיליקון? בואו לקרוא את כל מה שאתם צריכים לדעת עליהן רגע לפני שמתחילים.
היתרונות של תבנית סיליקון
לתבניות סיליקון יש כמה יתרונות חשובים ההופכים אותן לבחירה פופולרית גם אצל שפים מקצועיים וגם אצל בשלנים חובבים. הגמישות הפיזית שלהן מאפשרת להוציא את המאפה או הקינוח מהן בקלות ובשלמות (בניגוד לסוגים אחרים כמו תבניות פלסטיק). התכונה הזאת חשובה בעיקר למי מכם שמכינים קישוטים מעוצבים ורוצים להגיע לתוצאה מדויקת ומושלמת בדיוק כמו שדמיינתם אותה. כמו כן, סיליקון מפזר חום באופן שווה על פני השטח שלו, מה שיסייע לכם לאפות בצורה אחידה ולדעת שאין שום פירור שרוף מדי או לא מבושל מספיק. אפשר להשתמש בתבניות סיליקון בתנור וגם במקפיא, מה שאומר שתוכלו להשתמש בהן גם להכנת גלידות וקינוחים קפואים אחרים בלי בעיה.
איך לבחור תבנית סיליקון איכותית?
הבחירה של תבנית סיליקון איכותית היא קריטית כדי שתיהנו משימוש במוצר עמיד לאורך זמן ומבטיחות בהכנת המזון. כשאתם קונים תבנית חשוב לבחור באחת שהיא עבה וגמישה – אלו הם הסימנים לסיליקון איכותי וחזק. התבנית צריכה להיות חסרת ריח ומסומנת בבירור כתבנית הבטוחה לשימוש בהכנת מזון. חשוב גם לוודא שהסיליקון נטול BPA – זהו חומר המשומש באופן תדיר בייצור מוצרים שונים, וסיליקון נטול BPA נחשב לבטוח לשימוש בהכנת מזון. כמובן, מומלץ לוודא שהתבנית עומדת בתקן הבטיחות הנדרש, ולבקש גם אחריות יצרן במקרה הצורך.
כיצד לשמור על תבנית הסיליקון במשך זמן רב?
חשוב לשמור על התבנית כדי שהיא תוכל לשרת אתכם לאורך זמן. לאחר כל שימוש חשוב לשטוף את התבנית בצורה יסודית במי סבון חמימים ובספוג רך כדי להסיר שאריות מזון או לכלוך. הימנעו משימוש בחומרי ניקוי אגרסיביים ומשפשוף חזק מדי של התבנית – שני אלו עלולים לפגוע בפני השטח שלה וליצור בה קרעים קטנים. הקפידו לייבש את התבנית ביסודיות לפני שאתם מאחסנים אותה כדי למנוע צמיחת עובש או היווצרות של ריחות לא נעימים. כדי למנוע את התקמטות התבנית או כל פגיעה בצורה שלה, אחסנו את התבנית במאוזן מבלי להניח עליה כלים אחרים או תלו אותה במקום קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר. מומלץ לבדוק מדי פעם את התבנית ולראות אם הופיעו עליה סימני בלאי או נזק, כגון קרעים או שינויי צבע, ולהחליף אותה במקרים אלה.
האם אפשר להכניס תבנית סיליקון לתנור?
תבניות סיליקון איכותיות מסוגלות לעמוד בטמפרטורות גבוהות של עד 220 מעלות צלזיוס, מה שהופך אותן לאידיאליות למגוון רחב של שימושים בתחום האפייה. אנחנו בכל זאת ממליצים לכם לקרוא את הוראות היצרן כדי לוודא שלא תפגעו בטעות באיכות התבנית או בתוצר הסופי המיועד למאכל. חשוב גם לעקוב אחר המצב של התבנית והמזון שבתוכה בזמן שהיא בתנור כדי לוודא שהכול נאפה כצפוי. אבל לא רק התבנית קריטית בהכנת קינוחים ומאפים מעולים, גם התנור חשוב ביותר, ובחירה בתנורי אפייה מומלצים חשובה לתוצאה מושלמת.
זמן אפייה באמצעות תבנית סיליקון
כדאי לדעת שלסוגי תבניות אפייה יש זמני אפייה שונים בתנור. זמן האפייה בתבנית סיליקון עשוי להיות שונה מעט מזמן האפייה בתבנית מתכת, פשוט כי סיליקון לא מוליך חום טוב כמו מתכת, ולכן הן זקוקות לזמן מעט ארוך יותר כדי להתחמם לאותה הטמפרטורה. חשוב לעקוב אחר המאפה בתנור בפעם הראשונה כדי להכיר את זמני האפייה של תבנית הסיליקון שלכם.
הקפאה בתבנית סיליקון
הקפאה בתבנית סיליקון היא פתרון טוב ושימושי בשל עמידותו של החומר בטמפרטורה נמוכה. בין שאתם מכינים קוביות קרח, קינוחים קפואים או אפילו מאחסנים שאריות, תבניות סיליקון יכולות להתמודד עם הכול. הגמישות של התבנית מאפשרת לכם להוציא בקלות את כל מה שיש בתוכה מבלי שתצטרכו אפילו להפשיר אותה.
איך מנקים תבנית סיליקון?
ניקוי תבנית סיליקון הוא בדרך כלל קל מאוד. אפשר להכניס את רוב התבניות למדיח (מומלץ לבדוק בהוראות היצרן של התבנית הספציפית שלכם ליתר ביטחון), אבל גם בשטיפה ידנית במי סבון חמימים תוכלו להסיר את כל השאריות. אפשר למרוח משחת סודה לשתייה על כתמים או ריחות קשים, או להשרות בחומץ כדי לחטא את התבנית ולנטרל את הריחות הלא נעימים ולשטוף היטב לאחר מכן.
כיצד לאחסן תבנית סיליקון?
אחסון נכון של תבניות סיליקון הוא המפתח לשמירה על הצורה ועל האיכות שלהן. ודאו שהתבניות יבשות לחלוטין לפני האחסון. מומלץ לאחסן אותן על משטח ישר למניעת כיפוף או קיפול. אם יש לכם מקום אחסון מוגבל, אפשר לאחסן אותן במצב אנכי כל עוד אתם לא מניחים עליהן שום דבר כבד.
לסיכום
תבניות סיליקון הן בחירה נהדרת להכנת מוצרי מזון שונים במטבח. היכולת שלהן לעמוד במגוון טמפרטורות והתחזוקה הקלה שלהם הופכת אותן להשקעה מצוינת לכל מטבח או סדנת בישול ואפייה. על ידי בחירת סיליקון איכותי, שמירה על הרגלי ניקיון נכונים ואחסון ראוי, תוכלו להבטיח שהתבניות שלכם יחזיקו מעמד זמן רב ויספקו לכם כלי מושלם להכין בו קינוחים ומאפים בצורות שונות וגם לאחסן מוצרים במקפיא, במקרר או במזווה.