דף סוכר הוא דרך מצוינת לעצב עוגות בדרכים מיוחדות, ובעיקר באמצעות הדפסים של דמויות אהובות או תמונות מרגעים בלתי נשכחים. איך בעצם אפשר להכין תמונה אכילה ולהניח אותה על עוגה? כאן תגלו את כל הסודות בנושא של דף סוכר שיעזור לכם להכין עוגות צבעוניות וטעימות.

מה זה דף סוכר?

דף סוכר הוא שכבה דקה של ציפוי אכיל שאפשר להדפיס עליו עם צבעי מאכל וקרם סוכר כדי ליצור תמונות ועיצובים בהתאמה אישית. הדפים האלו די גמישים ואפשר להניח אותם על עוגות, על עוגיות או על קאפקייקס ולהוסיף טאץ’ אישי לכל קינוח. במקום להסתפק בכל מיני קישוטים שאפשר לעשות בעבודת יד כמו פרחים, לבבות ומספרים, אפשר להפוך תמונה דיגיטלית לאכילה ולהפוך אותה לנושא המרכזי של הקינוח שלכם.

מה צריך להכין?

לפני שמתחילים להתעסק בדף הסוכר ובעוגה צריך לאסוף כמה מרכיבים:

  • דף סוכר אכיל, עיצוב לבחירתכם ומדפסת שבאמצעותה תכינו את הדף. כמובן שאין צורך במדפסת מיוחדת ואפשר להדפיס דף סוכר בחנויות אפייה מתמחות בכל פעם שתרצו.
  • עוגה מוכנה שיש עליה שכבה של ציפוי דביק (למשל גאנש שוקולד או ריבת חלב)
  • משטח עבודה נקי ויבש
  • זוג מספריים נקיים לגזירת קצוות מיותרים

הכנת העוגה לפני ששמים עליה דף סוכר

חשוב להכין את העוגה מספיק זמן מראש כדי ליצור את התנאים הכי טובים להדבקה של הדף עליה. סוג הציפוי שבו אתם משתמשים ישפיע על מידת ההידבקות של דף הסוכר לעוגה, והוא יהיה משטח חלק, אחיד וקצת דביק, אבל לא רטוב, שבאמצעותו הדף ייצמד כמו שצריך. לפני שאתם מניחים את דף הסוכר, צריך לוודא שהעוגה התקררה היטב והציפוי מסודר – אנחנו ממליצים מאוד שלא לשים את העוגה במקרר, כדי שלא תיווצר לחות שתרטיב את דף הסוכר, אלא רק לתת לציפוי להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, כשאתם מניחים את דף הסוכר כדאי להימנע מהכנסה של העוגה למקרר כדי שלא להרוס את הצבעים של ההדפס מהלחות שבמקרר.

ציפויים אפשריים לעוגה

יש שלושה ציפויים שיכולים להיות בחירה טובה לעוגה עם קישוט של דף סוכר:

  • קרם חמאה – ציפוי קלאסי לעוגה שמשתלב מושלם עם דפי סוכר. חשוב לוודא שהוא חלק והתקרר מעט כדי למנוע החלקה של דף הסוכר מהעוגה
  • בצק סוכרבצק סוכר הוא עוד סוג של ציפוי בעל גימור חלק ומושלם, שעליו אפשר להניח בקלות דפי סוכר מודפסים. כל מה שצריך לעשות לפני ההנחה זה להרטיב קצת את הבצק
  • גנאש – גנאש שוקולד יכול להוסיף טעם עשיר לעוגה ולהיות בסיס חלק לדף סוכר. חשוב לתת לו להתקרר ולהתמצק, אבל צריך למצוא את הרגע הנכון להניח את דף הסוכר כדי שהוא יידבק כמו שצריך

מתי כדאי לשים את דף הסוכר על העוגה?

חשוב להניח את דף הסוכר על העוגה מספיק זמן מראש כדי שהם יוכלו להשתלב היטב, אבל לא להמתין יותר מדי כדי לא לפגוע באיכות התמונה. הכי טוב לשים את דף הסוכר על העוגה כשעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לו להידבק מבלי להחליק או לצבור יותר מדי לחות מהעוגה.

קישוט העוגה מסביב לדף סוכר

לאחר שלמדתם איך שמים נכון דף סוכר על עוגה, אפשר לגשת למלאכה של קישוט העוגה מסביב. כאן אתם יכולים לתת לדמיון וליצירתיות שלכם להתפרע ולהשתמש בכל פינוק מתוק שאתם אוהבים כמו קצפת (או אפילו קרם קצפת שתכינו בעצמכם), פירות טריים, שבבי שוקולד, סוכריות צבעוניות, פרחים אכילים, אגוזים ועוד. עם זאת, חשוב לדאוג לבודד את דף הסוכר מכל קישוט שיכול ליצור מעליו לחות או להרטיב את הדף, מה שעלול למרוח את הציור שהדפסתם על הדף.

טיפים

הינה כמה טיפים שיעזרו לכם להפוך כל קינוח עם דף סוכר למושלם:

  • משטח חלק – יש לוודא שפני השטח של העוגה חלקים ככל האפשר לפני שאתם מניחים עליו דף סוכר
  • בדיקת טמפרטורה – אחרי שאתם מכינים את דף הסוכר וגם אחרי שהוא מונח על העוגה, מומלץ מאוד שלא להכניס אותו למקרר כדי למנוע התייבשות או לחות
  • הימנעו מלחות עודפת – לחות רבה מדי עלולה לגרום לדף הסוכר להירטב, ואיכות התמונה המודפסת תיהרס. השתמשו במינימום מים ובכמות הקטנה ביותר של ציפוי או חומר מדביק כדי להימנע מהרטבה מוגזמת של הדף
  • הרבה זהירות – דפי סוכר הם עדינים מאוד ויכולים להיקרע די בקלות, אז אתם צריכים להיות זהירים כשאתם מניחים אותם על העוגה או על הקינוח שלכם

שמירה על דף הסוכר אחרי ההנחה

לאחר שאתם מניחים את דף הסוכר על הקינוח, יש לאחסן את העוגה במקום קריר ויבש (אבל מומלץ לא במקרר). אם אתם צריכים לקרר את העוגה, ודאו שהיא נמצאת בכלי אטום כדי למנוע מהלחות להשפיע על דף הסוכר.

כמה זמן מחזיק דף סוכר?

דפי סוכר הם די עמידים כשמאחסנים אותם כמו שצריך. הם יכולים להחזיק מעמד עד כמה חודשים אם הם נשמרים באריזה המקורית ומאוחסנים במקום קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר. לאחר שאתם מניחים אחד על עוגה, מומלץ לאכול אותה באותו יום או תוך כמה ימים מקסימום כדי ליהנות מהטעם ומהמרקם הטובים ביותר.

האם אפשר לשים דף סוכר במקרר?

בדרך כלל לא מומלץ לאחסן במקרר עוגה עם דף סוכר. הלחות במקרר עלולה לגרום לצבעים להיהרס ולהפוך את הדף לדביק. אם יש צורך בקירור, הכנסו את העוגה לכלי אטום היטב כדי למזער את החשיפה ללחות.

לסיכום

עכשיו אתם יודעים איך לקשט עוגה או כל קינוח אחר עם דף סוכר, שעליו אתם יכולים להדפיס כל דמות, כיתוב או תמונה של רגע מהחיים. עם דף סוכר אכיל אפשר להפוך כל עוגה למעוצבת בדיוק לאירוע שלשמו מכינים אותה, למשל יום הולדת, חגיגה נישואים או כל סיבה למסיבה.

דף סוכר על עוגה