נוגט הוא פינוק טעים שנהנים ממנו בצורות שונות ובכל רחבי העולם. יש לו מרקם עשיר ומתוק ומגוון טעמים שהופכים אותו למרכיב שימושי בקינוחים שונים. אפשר לאכול אותו כמו שהוא, לשלב אותו עם שוקולד או להוסיף אותו לכל מיני קינוחים – וכאן תוכלו לקרוא את כל מה שאתם צריכים כדי להכין פינוקי נוגט שיגרמו לכם ללקק את האצבעות.

מהו נוגט?

נוגט הוא ממתק העשוי מסוכר או דבש, אגוזים קלויים ולפעמים גם פירות קצוצים לתוספת טעם. המרקם של נוגט יכול להיות רך ולעיס או קשה ופריך – תלוי איך מכינים אותו. נוגט כולל אגוזים שונים כמו שקדים, פיסטוקים או אגוזי לוז, המעניקים לנוגט את הקראנץ’ הייחודי שלו.

סוגי נוגט עיקריים

יש כמה סוגים של נוגט, שלכל אחד יש מאפיינים ייחודיים, טעם קצת שונה וגם שימושים נפוצים. בעיקרון יש שלושה סוגים עיקריים של נוגט:

נוגט לבן

נוגט לבן הוא הסוג המוכר ביותר, המשויך בדרך כלל למדינות ים תיכוניות כמו איטליה, ספרד וצרפת. הנוגט הלבן עשוי מחלבוני ביצה מוקצפים, סוכר ודבש, והוא בעל מרקם קליל ואוורירי, רך ולעיס. האגוזים שמוסיפים לנוגט לבן מספקים שכבה עשירה של טעם ומרקם, והוא משתלב נפלא עם שקדים או פיסטוקים.

נוגט חום

נוגט חום שונה מאוד מהלבן בכך שהוא מיוצר בלי חלבוני ביצה, מה שמקנה לו מרקם מוצק הרבה יותר. קרמול הסוכר מעניק לנוגט החום את טעמו העשיר והעמוק. בניגוד לנוגט הלבן שהוא רך יותר, הנוגט החום הוא לרוב קשה יותר ופריך.

נוגט וינאי

נוגט וינאי, הידוע גם בשם נוגט גרמני, הוא בעצם סוג של פרלין העשוי מאגוזים ושוקולד. הנוגט הווינאי נמס בפה, ויש לו מרקם קרמי ויוקרתי יותר. משתמשים בו הרבה בממתקים שוקולדיים או כמילוי לפרלינים וטראפלס (המוכר בשם פרלינה). הנוגט הווינאי עשוי ממחית אגוזים, בדרך כלל אגוזי לוז או שקדים, סוכר ושוקולד.

ההיסטוריה של נוגט

במדינות שונות בעולם מכינים נוגט בגרסאות שונות, וגם לא ברור בדיוק מי היו הראשונים שהכינו אותו – אבל לרוב מניחים שהראשונים היו הרומאים, היוונים או הסינים. במזרח התיכון יש תיעוד לאכילת נוגט כבר במאה העשירית, ואפשר למצוא אותו בכתבים מאיטליה של המאה ה-15, מספרד של המאה ה-16 ובצרפת של המאה ה-18.

בכל מקום שתטיילו בו בעולם תוכלו לפגוש גרסאות מקומיות ומעניינות של הנוגט. הוא נפוץ באזור דרום אירופה בעיקר בתקופה של חג המולד, ובאיטליה תוכלו ליהנות מטורונה – נוגט לבן קלאסי המכיל גם תיבול וניל או הדרים. בלבנון מייצרים נוגט בהשפעת הצרפתים, ומוסיפים אליו בדרך כלל שמן ורדים. האוסטרלים אוהבים לאכול נוגט בכל ימות השנה, ושם תוכלו למצוא גרסאות המכילות אגוזי מקדמיה, אפרסק ורכיבים נוספים.

מרכיבים עיקריים בנוגט

המרכיבים של נוגט פשוטים ונפוצים, והאיזון בין האלמנטים הוא מה שמעניק לו את המרקם והטעם הייחודיים שלו:

  • סוכר או דבש – הבסיס של נוגט הוא סוכר או דבש שממיסים ומקציפים. הדבש מוסיף תווים מתוקים ופרחוניים לתוצר הסופי
  • חלבוני ביצה – בשביל להכין נוגט לבן צריך להקציף חלבוני ביצה שנותנים לו מרקם אוורירי. אחר כך מוסיפים אותם לתערובת של הסוכר או הדבש עם גלוקוז ומים, ולאחר מכן מוסיפים אגוזים ותוספות אחרות
  • אגוזים – שקדים, פיסטוקים ואגוזי לוז הם האגוזים הנפוצים ביותר בשימוש להכנת נוגט, אבל אפשר לשלב אגוזים אחרים לפי מה שאוהבים או לפי מה שנפוץ בשימוש באזור
  • פירות יבשים – בגרסאות מסוימות של נוגט מוסיפים פירות יבשים כמו תאנים או צימוקים כדי לשפר את הטעם והמרקם שלו
  • קקאו ושוקולד – נוגט וינאי כולל בתוכו קקאו ושוקולד, ומוסיף עושר ומרקם חלק לממתק

שימושים נפוצים לנוגט

נוגט משמש במגוון רחב של קינוחים ופינוקי קונדיטוריה. הוא די רבגוני, מה שאומר שאפשר להשתמש בו בצורות שונות ולהוסיף אותו לכל מיני פרופילים של טעמים:

  • ממתקים – נוגט הוא מרכיב מרכזי בממתקים רבים, ומשתלב בהרמוניה עם מרכיבים אחרים כמו קרמל ושוקולד. אחד השימושים הנפוצים ביותר הוא כמילוי בתוך חטיפי שוקולד, שם הוא מוסיף גם מרקם וגם טעם
  • מאפים – נוגט יכול לשמש כתוספת לעוגות ומאפים או כמילוי שלהם, ולהוסיף קראנץ’ אגוזי מתוק
  • גלידה – נוגט הוא תוספת נפוצה לגלידה. הוא יכול לשפר מאוד את הטעם של טעמי גלידות נפוצים כמו וניל, קרמל ושוקולד, והמרקם הלעיס של הנוגט משלים את הקרמיות של הגלידה

לסיכום

נוגט הוא פינוק טעים שהעולם נהנה ממנו כבר מאות שנים. בין שאתם מכינים נוגט לבן ורך, נוגט חום פריך או נוגט וינאי מושחת, אין ספק שמחכה לכם חוויה נפלאה במטבח. אצלנו באתר פינוקים תוכלו לרכוש מגוון מרכיבים שיהפכו את הדמיון שלכם למציאות, למשל מטבעות שוקולד לאפייה, צימקאו או תבניות וכלים שונים להכנת מתוקים וקינוחים מכל הסוגים.

נוגט