כשמדובר בקישוט עוגות, הציפוי של העוגה חשוב לשיפור הטעם וגם להכנה של יצירת אומנות מדהימה. אם אתם אופים משהו לאירוע מיוחד או פשוט רוצים להוסיף טאץ’ אישי לכל קינוח, כאן תוכלו להכיר את סוגי הציפויים והקרמים השונים שיהפכו כל מאכל טעים למעורר תיאבון במראה שלו.
סוגי ציפויים לעוגה
יש דרכים רבות לצפות עוגה, והכול תלוי בסגנון ובטעם שאתם מכוונים אליהם. ציפויים לעוגה מגיעים בצורות שונות, מגימורים חלקים וקרמיים ועד לקישוטים פריכים וטעימים. הינה כמה מסוגי הציפויים הכי נפוצים:
- גנאש – ערבוב של שוקולד ושמנת יוצר ציפוי מבריק ועשיר בטעם. אפשר להכין כל מיני סוגים של גנאש על ידי שימוש בסוגי שוקולד שונים ובכמויות שונות של שמנת
- קרם חמאה – תערובת של חמאה ואבקת סוכר. אפשר להוסיף לו טעמים שונים כמו וניל, לימון או תמציות טעם אחרות
- מרנג – הקצפה של חלבונים וסוכר יוצרת ציפוי אוורירי ומתוק. אפשר להשתמש במרנג כציפוי כמו שהוא או לשלב אותו עם חומרים אחרים כמו אגוזים או פירות
- ציפוי סוכר – הציפוי הכי פשוט לעוגה עשוי מאבקת סוכר ומים. אפשר להוסיף צבעי מאכל או תמציות טעם לשדרוג המראה
סוגי קרמים לעוגות
הציפויים לעוגות הם בדרך כלל הגימור הסופי, אבל אפשר להשתמש גם בקרמים כבסיס לטעם ולמרקם שלה. הינה כמה מהקרמים הנפוצים ביותר לשימוש להכנה של עוגות מושחתות, מהממות ומעוררות תיאבון:
קרם חמאה
קרם חמאה הוא בחירה קלאסית לקישוט עוגות כי יש לו שימושים רבים וטעם עשיר. קרם חמאה עשוי מחמאה, סוכר ולפעמים קצת חלב או שמנת, ואפשר לתבל ולצבוע אותו כדי שיתאים לעוגות ולקינוחים בכל נושא וסגנון. קל להכניס את הקרם הזה לשקיות זילוף ולהעביר אותו בצנטרים, מה שאומר שהוא החומר המושלם ליצירת קישוטים ועיצובים שונים על העוגה. עוד יתרון מרכזי של קרם חמאה הוא שהוא שומר על הצורה שלו בקלות, והוא בחירה מצוינת למי שרוצה להכין עוגות שכבות.
קרם גבינה
קרם גבינה עשוי מגבינה שקל למרוח כמו גבינת שמנת או מסקרפונה. אליה מוסיפים חמאה לייצוב וליצירת מרקם קמי, סוכר וחומרים נוספים כמו תמצית וניל, מיץ לימון או צבעי מאכל כדי ליצור עיצוב וטעם כמו שאתם רוצים. קל מאוד להכין קרם גבינה והוא מתאים מאוד לכל מיני סגנונות של עוגות, ובעיקר עוגות גבינה, עוגות שוקולד ועוגות פירות.
קרם שוקולד
קרם שוקולד הוא אופציה עשירה ומפנקת לציפוי עוגות. הקרם הזה עשוי משוקולד מומס, חמאה ולפעמים קצת שמנת מתוקה ליצירת ציפוי חלק ועסיסי. אתם יכולים להשתמש גם בצבעי מאכל לשוקולד כדי לצבוע את הקרם לעיצובים ייחודיים.
ציפוי לעוגה על בסיס סוכר
ציפויים על בסיס סוכר הם בחירה מצוינת לקישוט עוגות בצורה מקצועית, ואפשר (ואפילו כדאי) להשתמש בהם ליצירת עיצובים נקיים ואלגנטיים. הציפויים האלה שימושיים לכל מיני סוגים של עוגות, מקאפקייקס פשוטים ועד לעוגות שכבות גדולות.
רויאל אייסינג
רויאל אייסינג הוא בחירה פופולרית לקישוט עוגיות בציפוי או להוספת פרטים עדינים לעוגות. רויאל אייסינג עשוי מחלבוני ביצה, אבקת סוכר, מים ולפעמים קצת מיץ לימון, ואחרי שמזלפים אותו הוא מתייבש ומתקשה. אפשר להשתמש בו גם ליצירת פרחים וקישוטים עדינים שישמרו על הצורה שלהם למשך זמן.
בצק סוכר
בצק סוכר (או פונדנט) הוא ציפוי גמיש המשמש לכיסוי עוגות בשכבה חלקה וטעימה. קל להכין אותו וגם קל לעבוד איתו כדי להכין כיסויי עוגה וציפויים מדויקים ואסתטיים. בצק סוכר נמצא בשימוש נרחב בעוגות לחתונה ולאירועים רשמיים אחרים כי הוא מספק מראה מלוטש ומושלם לכל עוגה. הגמישות שלו הופכת אותו גם למתאים ליצירת צורות וקישוטים בהתאמה אישית כמו פרחים, לבבות, כוכבים וכל צורה שתרצו.
ציפויים מיוחדים לעוגה
למי שרוצה לחשוב מחוץ לקופסה, יש כמה ציפויים מיוחדים שיכולים לשדרג את העוגה שלכם לשלב הבא, ולהוסיף לעוגה שלכם ממד חדש של טעמים ומרקמים:
- מרנג – מרנג קליל, אוורירי ופריך יכול להיות ציפוי לעוגות כמו מרנג לימון או פבלובה. המרנג עשוי מחלבוני ביצה מוקצפים וסוכר, ואפשר לזלף אותו לצורות מורכבות ולאפות אותו עד שהוא מתקשה. הוא מוסיף ניגוד מתוק ופריך לעוגות רכות וספוגיות
- פירות – פירות טריים הם דרך טבעית ויפה להוסיף ציפוי טעים לעוגות. תותים, פטל, אוכמניות ופירות הדר הם אופציות נפוצות לקישוט עוגות. הפרי משלים את המתיקות של הציפוי ויכול לתת גם ניגוד מרענן וחמצמץ. אפשר לסדר פירות בתבניות יצירתיות, ולהוסיף אלמנט אומנותי לעוגה
- פרחים אכילים – אפשר להשתמש בפרחים למאכל כמו ורדים, לבנדר וסיגליות לקישוט עוגות, ולהוסיף להן מראה טבעי ועדין
לסיכום
ציפוי של עוגה בקרם שוקולד, גנאש, מרנג או ציפוי פירות מיוחד יכול לשדרג כל עוגה ולהפוך אותה למאכל הכי מדובר בשולחן שלכם. רובם עשויים ממצרכים שכנראה כבר יש לכם בבית כמו ביצים, סוכר וחמאה, אבל באתר שלנו תוכלו לקנות את כל הציוד והמצרכים שאתם צריכים כדי להשלים את המטבח שלכם ולהכין קינוחים שכולם לא יפסיקו לדבר עליהם.