אם הייתם פעילים ברשתות החברתיות בתקופה האחרונה, יש סיכוי לא רע שנתקלתם בקינוח המפתה והמסקרן שנקרא שוקולד דובאי. הקסם הזה שנראה כמו שוקולד פשוט מבחוץ, מחביא בתוכו הפתעה מהממת – שילוב מושלם של קרם פיסטוק, טחינה ואטריות קדאיף מושלמות. המרקם המשגע, הארומה האותנטית והטעם שלא דומה לשום דבר אחר הם בדיוק מה שהפך אותו לוויראלי כל כך. מה שהתחיל כקינוח יוקרתי בדובאי הפך בינתיים לטרנד ישראלי היסטרי עם גרסאות ביתיות שעושות כבוד למקור. רוצים להכין אותו בעצמכם ולהפתיע את כל מי שמגיע להתארח? הגעתם למקום הנכון. קבלו את המדריך המלא למתוק שהעולם לא מפסיק לדבר עליו, שוקולד דובאי.
מצרכים להכנת שוקולד דובאי
לפני שנתחיל לערבב, להמיס ולטעום, בואו נדבר רגע על מה שנכנס לחטיף הכי ממכר של השנה. שוקולד דובאי הוא בדיוק הדוגמה המושלמת לאיך כמה מרכיבים פשוטים (אבל מדויקים) יכולים להפוך לקינוח שנראה כמו יהלום קטנטן ומתוק. והחלק הטוב ביותר? כל אחד יכול להכין אותו בבית, כל עוד יש לנו את החומרים הנכונים, כמובן. אז אם אתם חובבי מתוקים, פריקים של מרקמים מיוחדים או פשוט לא יכולים לעמוד בפני השילוב הקדוש בין סוגי שוקולד איכותיים, קרם פיסטוק ואטריות פריכות, אתם עומדים להתאהב.
הינה כל מה שאתם צריכים בשביל להכין את הקסם הזה אצלכם במטבח:
- 200 גרם שוקולד חלב איכותי (אפשר גם שוקולד מריר או בלונדי לפי הטעם).
- 1/3 כוס ממרח פיסטוק חלק איכותי, לא כזה עם טעמי לוואי סינתטיים.
- 1 כף טחינה גולמית.
- 2 כפות אטריות קדאיף קלויות (אפשר לקלות לבד במחבת או בתנור).
- 1 כפית חמאה מומסת (לא חובה, אבל מוסיפה עוד עושר).
- מעט מלח גס לאיזון המתיקות.
- שוקולד נוסף לציפוי (אם רוצים ציפוי חיצוני מבריק).
ועם רשימת מצרכים כזו, כל מה שנשאר הוא לשנס מותניים ולהתחיל ביצירה. זה שווה כל ביס, מבטיחים. שנייה לפני שנעבור לתהליך ההכנה המפורט, בואו נדבר על הציוד הנדרש.
ציוד להכנת שוקולד דובאי
אחד הדברים שהופכים את שוקולד דובאי לכל כך כיפי הוא שלא צריך להיות שף פטיסייר כדי להכין אותו, אבל כן חייב שיהיה בבית את הציוד הנכון. השוקולד הזה אמנם מרגיש יוקרתי, אבל בפועל תוכלו להכין אותו בבית עם כלים בסיסיים שיש כמעט בכל מטבח, בתוספת פריט אחד קטן שיכול לעשות את כל ההבדל והוא תבנית סיליקון להכנת שוקולד דובאי. בואו נדבר גם על התבנית וגם על יתר הדברים:
- תבנית סיליקון להכנת שוקולד דובאי: רצוי כזו עם שקעים קטנים או מלבניים שמאפשרת יציקה נוחה ומראה מקצועי במיוחד. התבניות האלה גמישות וקלות לשימוש ומאפשרות חילוץ מושלם של השוקולד בלי לשבור אותו.
- קערה חסינת חום: להמסה של השוקולד, עדיף בשיטת בן מארי (קערה מעל סיר מים רותחים).
- מטרפה קטנה או כף ערבוב: לערבוב הקרם עם הטחינה והחמאה.
- כף קטנה או כפית: למילוי השקעים בתבנית בדיוק מקסימלי.
- סכין או קלף: ליישור פני השוקולד לאחר המילוי.
עם הציוד הנכון, כל שלב הופך להרבה יותר פשוט והתוצאה מקצועית לחלוטין. אז אם עוד לא הצטיידתם, זה הזמן להשיג תבנית סיליקון טובה ולהתחיל להכין את השוקולד שכולם מדברים עליו. ועכשיו, בואו נבין בדיוק איך מכינים שוקולד דובאי.
אופן ההכנה
הכנת שוקולד דובאי היא תהליך פשוט, אבל כזה שדורש דיוק והקפדה על הסדר כדי לקבל את המרקם המושלם והטעם הממכר. מתחילים בהמסה של השוקולד בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהוא חלק, מבריק וללא גושים. במקביל, מערבבים בקערה נפרדת את ממרח הפיסטוק, הטחינה הגולמית, הקדאיף והחמאה עד שמתקבל קרם עשיר ומעט פריך. כאן מגיע השלב הכיפי. שופכים מעט שוקולד מומס לתחתית כל שקע בתבנית הסיליקון, מוסיפים כף ממילוי הפיסטוק, ואז מכסים בשכבה נוספת של שוקולד. מיישרים עם סכין או קלף, ודואגים שהשכבות אחידות. מכניסים להקפאה למשך 30-40 דקות או עד שהשוקולד מתקשה לגמרי. אחרי ההקפאה, מחלצים בעדינות מהתבנית ומקבלים את שוקולד דובאי הביתי הכי מרשים שאפשר לדמיין.
טיפים להצלחה
רוצים להכין שוקולד דובאי כמו המקור ואפילו יותר טוב? יש כמה נקודות שיכולות לעשות את ההבדל בין טעים למושלם. הינה שלושה טיפים שווים שיעזרו לכם לדייק:
סוגי גלידות לפי טעמים
אם אתם מגישים את שוקולד דובאי כקינוח, שלבו אותו עם כדור גלידה בטעמים משלימים כמו וניל, פיסטוק, קוקוס או אפילו גלידת שוקולד מריר. הבחירה בגלידה הנכונה לא רק מאזנת את המתיקות, אלא גם יוצרת חוויית קינוח עשירה ומגוונת יותר. טיפ של אלופים – נסו לשלב גלידה עם מרקם חלק ונקי בלי תוספות בפנים כדי לתת לשוקולד את המקום שמגיע לו.
טמפרור השוקולד
כדי שהשוקולד יצא מבריק, קשה וקראנצ׳י, חשוב לבצע טמפרור נכון. התהליך הזה כולל המסה, קירור וחימום מדויק של השוקולד והוא קריטי לתוצאה מקצועית. לשדרוג נוסף שווה ללכת על שוקולד קליבו, שוקולד פרימיום עם אחוזי קקאו מדויקים וטעם עשיר במיוחד. קליבו נמס מצוין ונותן תוצאה אחידה ומרשימה בכל פעם.
אחסון נכון
שוקולד דובאי נשמר הכי טוב בכלי אטום בתוך המקרר וכך הוא שומר על הצורה, המרקם והטעמים. אם אתם רוצים להקפיא, השתדלו לעטוף כל יחידה בנפרד בנייר אפייה או ניילון נצמד כדי למנוע ספיגת ריחות. חשוב גם לא לחשוף אותו לשמש או לחום גבוה כי הוא יימס בשניות ויאבד מהקסם שלו.
להגשה וריאציות ורעיונות
אחרי שהשקעתם בהכנה, הגיע הזמן להפוך את שוקולד דובאי לחוויה מרהיבה גם בהגשה. הדרך הכי קלאסית היא פשוט להניח את הקוביות המושלמות על צלחת יפה, לפזר קצת פיסטוקים גרוסים מעל ולהוסיף נגיעה של אבקת זהב אכילה. רוצים לגוון ולהפתיע? בחרו סוגי שוקולד שונים (שוקולד חלב, מריר או לבן) וצרו מגש צבעוני ומרשים. אפשר גם לשלב מילויים אחרים כמו חמאת בוטנים, לוטוס או אגוזים מסוכרים למי שאוהב טוויסט מפתיע. להגשה חגיגית במיוחד, שלבו עם כדור גלידה בצד, נגיעת קרם וניל או טחינה גולמית וקשטו בפירות יער טריים. קינוח שהוא גם שואו וגם ביס מושלם.
לסיכום
שוקולד דובאי הוא הרבה יותר מטרנד ויש כאן קינוח ביתי מרהיב ביופיו ובטעמו שמשלב שוקולד איכותי, טוויסטים ים תיכוניים מפנקים ונראות שמרשימה כל אורח. עם כמה מצרכים פשוטים, תבנית סיליקון טובה ומעט השקעה, תוכלו להכין אותו בקלות בבית ולהרגיש כאילו טסתם לרגע למפרץ. מה שמיוחד בשוקולד הזה הוא הגמישות והאפשרויות ההכנה והגיוון כשאפשר לגוון במילויים, לצפות, לקשט, לשלב סוגי שוקולד שונים וליצור שוב ושוב גרסאות מפתיעות.
אז אם גם אתם התאהבתם בשוקולד דובאי, זה הזמן להרים את הכפפה (והכפית) ולהתחיל להכין.
ואתם אפילו לא צריכים לצאת לסופר כי את כל המוצרים להכנת שוקולד דובאי תמצאו כאן באתר פינוקים – חומרי הגלם הטובים ביותר, במחירים המשתלמים ביותר, עם משלוחים מהירים לכל חלקי הארץ. אז למה אתם מחכים? זה הזמן להכין שוקולד דובאי מושלם.
