סופ״ש כבר כאן וזה בדיוק הזמן למתכון מפנק של פאי פקאן 😍 זהירות הטעם ממכר 😉🌸בצק פריך –– 90 גרם חמאה רכה- 50 גרם אבקת זוכר- 1 ביצה- 280 גרם קמח לבן- מלית פאי וקישוט — 3/4 כוס סירופ מייפל- 1/2 כוס סוכר חום- 70 גרם חמאה- 1/4 כוס סוכר לבן- 2 ביצים- כוס אגוזי פקאן- 1 כף שמנת מתוקהאופן ההכנה :1. קלתית פאי פקאן: בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.2. מלית פאי פקאן: מחממים תנור ל-180 מעלות.3. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום, שמנת וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט4. במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום, שמנת וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט5. חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות6. לקערה מס’ 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות7. קישוט: מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס’ 2 (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי, אפשר להוסיף כף שמנת מתוקה ולערבב) ומוזגים מעל בעדינות. מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות8. מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות💗תהנו ואל תשכחו לתייג אותנו🥰

30.90 
27.90 
מבצע!
99.90 
13.90 

אולי יעניין אותך גם..

מרענן, טעים ואפשר להכין אותו בבית! איך להכין קפה קר?

במדינה חמה כמו שלנו, אין אחד שלא משתוקק לשלוק מאייס קפה קר וטעים ביום חם וקייצי. ותתפלאו, אתם… קרא עוד...

איך מכינים פופקורן בסיר?

הכי קל לקנות שקיות פופקורן ולחמם אותן במיקרוגל, אבל בהכנת פופקורן בסיר תקבלו פופקורן טעים אפילו יותר, ממש… קרא עוד...

ממתקים נוסטלגיים – כל הממתקים האהובים של פעם

לכל אחד מאיתנו יש איזה ממתק נוסטלגי שהוא חלק בלתי נפרד מזיכרונות הילדות שלו. הטעמים, הריחות והמרקמים של… קרא עוד...

כתיבת תגובה