כמעט בכל בית אפשר למצוא מתכון מסורתי וקבוע לעוגות שוקולד, שאותו מכינים לאירועים או לסופי השבוע. אם אתם אוהבים את המתכון ולא רוצים להחליף אותו, או שאתם רוצים לאפות עוגה מרהיבה במינימום מאמץ לאירוע מיוחד – כדאי לדעת איך לקשט או לשדרג את העוגה. לעוגת שוקולד יש המון פוטנציאל להפוך לפאר מפנק ועשיר שנמס בפה, וכל זה ממש לא מצריך מכם להיות קונדיטורים מדופלמים. כך תעשו את זה, ואפילו תיהנו.
שחקו עם מה שאתם מכירים הכי טוב
אז יש לכם מתכון ואתם רוצים טוויסט קטן ומעניין. במקום לשנות מתכונים או לחפש קישוטים שאותם יצליחו לבצע רק המתמודדים ב”משחקי השף”, אפשר לשחק עם עוגת הבסיס. נסו להשתמש בתבנית אחרת ממה שאתם רגילים, וצרו צורה חדשה שתיתן לכם השראה לקישוט מעניין. אפשר לבחור רינגים ותבניות במבחר צורות וליצור את אותה הגברת בשינוי אדרת מרענן. תוכלו גם לשלב את העוגה הקיימת שלכם עם תוספת של מוס, שלא מצריך הרבה עבודה. זו נקודת פתיחה מצוינת עבור הקישוטים שעליהם נדבר בהמשך.
שדרוג בסיסי: קרם שוקולד עשיר
קרם שוקולדי שנדבק אל החך הוא אחד הרגעים הכי מענקים בעוגות, ולכן תוכלו להכין קרם לציפוי. את הקרם שופכים על העוגה כאשר היא קרה לחלוטין. תוכלו להכין גנאש, כלומר שמנת ושוקולד שעברו המסה בשיטת בן מארי (הנחת המוצרים בקערה, ואת הקערה מניחים בסיר עם מים רותחים. אין מגע בין הקערה לסיר, והאדים הם אלו שממיסים את המרכיבים). אפשר לשלב בין סוגי שוקולד וגם להשתמש בחמאה במקום בשמנת.
זילוף בטעם שוקולדי מנצח
זילוף יכול להיראות מעט מרתיע למי שלא התנסה בו בעבר, אבל למעשה מדובר בפעולה שניתן לבצע באופן פשוט וקל עם האביזרים הנכונים. תצטרכו צנטרים ושקיות זילוף ובעיקר מוטיבציה סבלנות. הכינו קרם זילוף בתוספת שוקולד או קקאו, וייצא לכם זילוף שוקולדי טעים וקריר. ניתן כמובן לעשות את הזילוף בכל טעם שתרצו, והשוקולד הוא בכלל לא חובה. תוכלו לבצע זילוף בסיסי או להשתמש בצנטרים השונים לצורך יצירה של צורות ומרקמים על פי הטעם שלכם.
מה יותר טוב לקישוט עוגת שוקולד מאשר…עוד שוקולד?
נכון שאפשר ללכת על הסוכריות הצבעוניות הקבועות, אבל מאפים וחטיפי שוקולד יכולים להיות רעיון מעולה עבור קישוטים לעוגה. אפשר לקשט את העוגה עם כדורי שוקולד (מצופים בסוכריות או בקוקוס), מאפינס, חטיפים שוקולד מוכנים, למעשה כל חטיף שתרצו. הוסיפו סוכריות או מעט קרם שוקולד – והעוגה מוכנה.
הוסיפו נגיעה של שוקולד לבן מושלם
אל תסתפקו רק בשוקולד מריר או שוקולד חלב. מעט שוקולד לבן ואפילו שוקולד רובי יכולים לתת צבע וטעמים נוספים לעוגה ולשדרג אותה. ניתן להכין מהם קרם, לצפות את העוגה בציפוי אחיד, לזלף, להניח את הקוביות כקישוט ובעצם כל רעיון יצירתי אחר שיהיה לכם.
קרמל הוא לא רק מתוק
אופציה נוספת לקישוט היא קרם קרמל. בתקופה האחרונה פופולרי מאוד הקרמל המלוח, שנותן טוויסט של מליחות לצד המתיקות של העוגה ויוצר שילוב ייחודי חדש. אל תפחדו לנסות קרם מלוח יחד עם עוגה מתוקה, אתם תשאלו את עצמכם איך לא ניסיתם את זה כבר קודם.
טוויסט פירות מרענן
פירות מסוימים ילכו מצוין עם שוקולד, וייתנו מעט רעננות לעוגה, ובמיוחד אם מדובר בעוגת שוקולד דחוסה יחסית. תותים, פטל ואוכמניות יעבדו מצוין עם העוגה שלכם, וגם יוסיפו טאץ’ של צבע ומראה יפהפה לעוגה.
נעים להכיר: צימקאו
צימקאו הוא תחליף שוקולד שמכיל כמויות נמוכות יותר של קקאו, ויש לו נטייה להתקשות באופן אחיד יותר כאשר הוא מקורר. הצטיידו בתבנית אותיות או מספרים מסיליקון (הסיליקון חשוב משום שהוא גמיש, וכך ניתן לחלץ את האותיות או המספרים בקלות), צימקאו מומס ושקית זילוף קטנה. המיסו את הצימקאו בעדינות במיקרוגל, בחשו היטב להמסה מלאה והכניסו אותו לשקית זילוף. גזרו חור קטן לשקית, וזלפו את הקרם לתוך התבנית והכניסו לקירור. כעבור מספר דקות הקרם יתקשה וניתן יהיה לקשט את העוגה.
אבקת סוכר היא לא קישוט פשוט כמו שחשבתם
אבקת סוכר יכולה להפוך לקישוט עדין וטעים עם קצת אביזרי עזר, ואפילו לא צריך לקנות אותם במיוחד, אלא להשתמש במה שיש בבית. קחו דף חלק או נייר אפייה וגזרו אותו לפסים, צורות, גלים או כל צורה אחרת שתרצו. הניחו על העוגה ופזרו את אבקת הסוכר, ולאחר מכן הסירו את הנייר. אפשר לעשות את זה גם עם מפיות, פצפצים (גזרו את החורים לפי הדוגמה שתרצו) וכך תוכלו לקבל צורות ודוגמאות ללא מאמץ.
הצלחתם להכין עוגת שוקולד מהממת? מעולה! לרעיונות אין סוף, ואפשר לעשות כל דבר בעזרת יצירתיות ודמיון. מדובר באופציות שיכולות להתאים גם לאנשים שאין להם הכשרה בתחום האפייה, ואת כל אלו ניתן לעשות בבית בקלות. חשוב להיעזר בסבלנות, לבצע את הפעולות בעדינות ובסוף תצא לכם עוגה יפהפייה שלא תפסיקו לקבל עליה מחמאות.