אין כמו גלידה טובה להתרענן איתה ביום חם או סתם כשרוצים קינוח מתוק וטעים, אבל איזה טעם אתם הכי אוהבים? האם תבחרו בטעם שוקולד קלאסי, בטעם פירותי מקפיץ או שדווקא תלכו על טעמים לא שגרתיים עם תוספות מגרות? עולם הגלידה מלא בצבעים, בטעמים ובקישוטים אכילים שתמיד משאירים טעם של עוד, אז בואו נדבר קצת על מגוון הטעמים הנפוצים של גלידה בארץ ובעולם.
טעמי גלידה קלאסיים
מגוון הטעמים של הגלידה שאנחנו מכירים היום התחיל ברשימה פשוטה של כמה קינוחים שקל להכין מהם גרסה קפואה ומרעננת. כל טעם כזה הוא פשוט אבל עשיר, וקשה למצוא בית שבו לא בוחרים מדי פעם באיזה טעם קלאסי שמזכיר את הילדות או כבסיס לתוספות מעניינות יותר.
וניל
וניל הוא בלי ספק טעם הגלידה המוכר והאהוב ביותר. יש לו מרקם קרמי וטעם עשיר ועדין בו זמנית, והוא בחירה מצוינת למי שרוצה כדור גלידה פשוט וטעים או כבסיס לתוספות כמו פצפוצים, סוכריות או רטבים. התמצית העדינה והארומטית של פולי הווניל מעניקה לגלידה את הטעם האהוב שלה, ואפשר להשתמש בה כתוספת למגוון קינוחים כדי לשפר את הטעם ואת החוויה כולה. הטעם הזה נפוץ מאוד גם בגרסאות של גלידה ללא סוכר, כדי לאפשר לכולם ליהנות מהקינוח המושלם הזה.
שוקולד
הטעם השני שנדבר עליו, שהוא בסיסי ופשוט בדיוק כמו וניל, הוא כמובן שוקולד. יש לו טעם עמוק ועשיר אבל גם הוא יכול להיות בסיס מצוין לתוספות לגלידה או כתוספת לקינוחים מושחתים אחרים. לגלידת שוקולד יכולים להיות כמה טעמים בהתאם לכמות הקקאו שהשתמשו בה, והיא יכולה להיות מתוקה מאוד או אפילו מרירה קצת. גלידת שוקולד תמיד הולכת טוב עם אגוזים, סוכריות או שוקולד צ’יפס, אבל אנחנו משאירים לכם את החופש לבחור את התוספות לגלידות ולשלגונים שלכם.
תות
גלידת תות היא אחד מטעמי הפירות האהובים ביותר בגלידות משפחתיות ואישיות, ויש בה איזון מושלם של מתוק וחמצמץ. את הגלידה הזו מייצרים מתותים טריים או ממחית תותים, ויש לה רעננות מיוחדת שהטעמים האחרים פשוט לא מסוגלים לספק. יש לה גם גוון ורוד חזק ויפה שמתאים ממש לאווירה של חודשי הקיץ החמים בישראל, לצד טעם מעולה שגם ילדים אוהבים. אפשר ליהנות מגלידת תות בפני עצמה או לשלב אותה עם טעמים קלאסיים אחרים כמו וניל ושוקולד בגלידה נפוליטנית.
פירות
תות הוא אחד הטעמים המוכרים בגזרת הפירות, אבל אפשר להכין מהמון פירות גלידה טעימה עם טעמים מתוקים או אפילו חמצמצים. מי שאוהב טעמים טרופיים ואקזוטיים ייהנה מאוד מגלידת מנגו, ליצ’י, אננס או פסיפלורה, או מטעמי פירות הדר כמו תפוז, לימון או ליים. גם בתחום של פירות הקיץ אפשר למצוא מבחר טעים כמו גלידת אבטיח, מלון או דובדבנים, ואסור לשכוח כמובן גם את הטעמים של פירות שנפוצים ביותר בחורף, למשל פטל או קיווי. הכי חשוב – כל הגלידות המכילות פירות אמיתיים או מחית שלהם יכילו גם את החומרים החיוניים התורמים לבריאות שלנו.
תוספות נפוצות לגלידה
גלידה לבד היא תמיד מצוינת, אבל אפשר לשפר אותה אפילו יותר עם תוספות שונות למרקם, לצבע ולטעם. כמו שבוודאי ראיתם בביקור האחרון שלכם בגלידרייה המקומית, יש אין ספור תוספות שאפשר להוסיף לגלידה כדי להפוך אותה ליפה וגם לטעימה יותר. הינה כמה מהתוספות הנפוצות ביותר לשדרוג הגלידה שלכם:
- אגוזים שונים (שקדים, פקאן, אגוזי לוז ועוד)
- שוקולד צ’יפס
- קצפת
- פירות טריים (גרגירי פטל, פרוסות בננה, דובדבנים ועוד)
- רטבים – רוטב פאדג’ חם, קרמל, תות ועוד
- שברי עוגיות, סוכריות וגרנולה
טעמי גלידה מיוחדים
אנחנו רגילים לראות בסופר ובגלידריות את כל הטעמים הקלאסיים שברשימה כאן, אבל עולם הגלידה מפותח ומגוון יותר משנראה לנו. ברשתות הגלידה הגדולות בארץ וגם בגלידריות מקומיות תוכלו למצוא טעמי גלידה מיוחדים שאתם לא בטוחים איך לא חשבתם עליהם עד עכשיו, או אפילו כאלו שיגרמו לכם להרים גבה (אבל תטעמו בכל זאת, מקסימום לא תאהבו).
גלידה מלוחה
גלידה מלוחה הפכה לנפוצה ומבוקשת בשנים האחרונות, בעיקר בזכות מי שהחליט לייצר גלידת בייגלה וגלידה עם קרמל מלוח. בקרמל מלוח משתמשים בדרך במלח ים, והשילוב עם הטעם המתוק של הקרמל יוצר ניגוד מעניין ומפתיע שדווקא הולך ממש טוב. אנחנו ראינו בכמה מקומות גלידות מלוחות כמו חלבה, חמאת בוטנים ואפילו גלידת לאבנה, אז אנחנו ממליצים לכם לתת קפיצה לגלידרייה האהובה עליכם ולנסות טעמים חדשים שלגמרי יפתיעו אתכם.
גלידה בהשראת קינוחים
עוד סוג אהוב של גלידות הוא כאלו בהשראת קינוחים שהם בדרך כלל לא קפואים, למשל גלידת טירמיסו, גלידת עוגת גבינה, גלידת פבלובה או גלידת אייס קפה. כל הטעמים שאתם מצפים להם בקינוח נמצאים גם בגלידה עצמה, ואתם יכולים ליהנות מאותו הקינוח בצורה שונה וכיפית. עוד טעמים שאפשר למצוא גם במקררים של הסופר הם גלידת בראוניז, גלידת בצק עוגיות, גלידת קרם ברולה ועוד. אז בפעם הבאה שבא לכם מתוק, במקום לחשוב על הכנת קפה קר או עוגת שכבות תוכלו פשוט לקנות את הגלידה המתאימה.
לסיכום
בפעם הבאה שבא לכם משהו מתוק, חמצמץ או אולי משהו מלוח וקפוא, גלידה היא תמיד הפתרון המושלם. גם אם אתם לא רוצים ללכת לכיוון של טעמים מוזרים שאפשר לראות היום די הרבה בגלידריות בארץ, יש המון טעמים קלאסיים שתוכלו ליהנות מהם, וכמובן להוסיף להם כל מיני תוספות טעימות כמו אגוזים, סירופים ופירות טריים.