שוקולד הוא בלי ספק אחד הדברים הטעימים ואהובים, אוכל שיש סביבו הרבה תשוקה וקסם כשכל ביס הוא חוויה של פינוק, טעמים עשירים ומרקמים שנמסים בפה. ובתור מרכיב תרבותי כל כך חשוב באנושות, זה לא מפתיע שבימינו יש כבר אלפי סוגים שונים. אם גם אתם אוהבים לאפות ולהכין קינוחים או פשוט מכורים לשוקולד טוב, זה הזמן להכיר את סוגי השוקולד העיקריים.

 

כמה סוגי שוקולד יש בעולם?

עולם השוקולד הוא רחב ומגוון וישנם סוגים רבים שמבוססים על המרכיבים השונים שבהם. השוקולד הלבן, השוקולד החלב והשוקולד המריר הם הסוגים הבסיסיים ביותר, אבל יש גם וריאציות נוספות כמו שוקולד כהה, שוקולד עם תוספות כמו אגוזים, פירות, סוכריות או מלח, ואפילו שוקולדים ללא סוכר המיוצרים במיוחד לשומרי משקל או אנשים עם סכרת. ישנם גם שוקולדים מיוחדים שנעשים בעבודת יד עם מרקמים וטעמים מותאמים אישית והשוקולדים נבדלים זה מזה הן בטעמים, הן במרקם והן בשימושים הקולינריים שלהם. לכן, מדובר בשאלה שקצת קשה לענות עליה, כי בעולם כולו יש ככל הנראה עשרות אלפי סוגים שונים. עם זאת, ישנם כמה סוגים עיקריים שעליהם נדבר ממש עכשיו.

 

מהם סוגי השוקולד העיקריים?

 

שוקולד מריר

שוקולד מריר הוא אחת הבחירות האהובות ביותר על חובבי טעמים אינטנסיביים. הוא מכיל לפחות 40% מוצקי קקאו, מה שגורם לו להיות מריר, עשיר ובעל מרקם פריך יחסית והוא נשבר די בקלות. ככל שיש יותר קקאו, השוקולד יהיה פחות מתוק ויאופיין בטעמים שונים כמו פירות טרופיים או תבלינים (תלוי כמובן במקור הפולים). בנוסף, שוקולד מריר הוא גם בחזקת פרווה וטבעוני ולכן הוא נחשב לפופולרי מאוד. כמו כן הוא משמש לא אחת בתור שוקולד לאפייה, בייחוד באפיית עוגות שוקולד והוא מתחבר נהדר לשמנת או חמאה ומאפשר יצירת ציפויים עשירים. שוקולד מריר מתאים גם לשידוכים עם פירות יער, אלכוהול, או קפה להעצמת הטעמים.

 

שוקולד חלב

שוקולד חלב על פי ההגדרה מכיל לפחות 12% אבקת חלב ולפחות 10% של מוצקי קקאו. הוא מתוק ורך יותר משוקולד מריר בזכות החלב שמעניק לו מרקם חלק שנמס במהירות בפה. השוקולד הזה לא מריר בכלל ואפילו מתוק למדי והמרקם שלו הוא קרמי ונימוח. בעוד שיש לו חיי מדף ארוכים יחסית, הוא לא מתאים לשימוש בחום גבוה לאורך זמן ולכן הוא מושלם לעוגיות מהירות או קינוחים ללא אפייה וללא המסת שוקולד. כשמשתמשים בו במאפים חשוב להימנע מהוספת סוכר רב כי הוא מתוק מאוד.

 

שוקולד לבן

יש הרבה אנשים שרואים בשוקולד הלבן שוקולד נחות יותר, אבל שוקולד לבן איכותי הוא לא סתם מתוק ואם בוחרים נכון אז אפשר ליהנות מחווית טעמים מפנקת. הוא עשוי מחמאת קקאו איכותית, חלב וסוכר ללא תכולת מוצקי קקאו, מה שנותן לו את הצבע הייחודי של שנהב או גוון קרם. למרות המיתוסים על כך שלא מדובר שוקולד אמיתי, שוקולד לבן איכותי מציע פרופיל טעמים מורכב, עם נגיעות של קרמל, וניל ואפילו וייב של פרחים. המרקם חלק וקרמי, ובזכות חמאת הקקאו והחלב המשובחים והוא בהחלט יכול להיות מפנק. ניתן לשילוב בקינוחים כמו מוס, טרפלס, גנאש ואפילו להכנת שוקו לבן חם.

 

שוקולד רובי 

שוקולד רובי הוא סוג של שוקולד חדש שהושק בשנת 2017 בצבע ורוד טבעי וטעם פירותי ייחודי. הוא מיוצר מפולי קקאו מיוחדים בעיקר מאזורים כמו ברזיל ואקוודור ועובר תהליך עיבוד ששומר על הצבע הטבעי של הקקאו. שוקולד רובי מציע חוויית טעם ייחודית עם נגיעות חמימות באווירה פירותית ומרקם קרמי. אפשר לשלב אותו בקינוחים, עם פירות הדר, עם אגוזים ואפילו בעוגות גבינה רכות. למרות שמדובר בחידוש של השנים האחרונות, שוקולד רובי הולך ותופס מקום משמעותי בכל רחבי העולם וניתן למצוא אותו בבוטיקים, קונדיטוריות וחנויות שוקולד אונליין.

 

סוגי שוקולד עם תוספות מיוחדות

סוגי שוקולד עם תוספות מיוחדות הם הדרך המושלמת לשדרג את החוויה עם שילובים לא שגרתיים. בין אם מדובר בשוקולד מריר עם אגוזי לוז קלויים, קקאו ואפרסק, או שוקולד חלב עם תוספת של שוקולד צ’יפס, כל שילוב מציע טעמים מגוונים ומרקמים שונים בכל ביס. תוספות כמו קרמל פריך, שוקולד לבן עם קוקוס ופרי טרופי, שוקולד מריר עם תבלינים חמים כמו קינמון או צ’ילי או שילובי אגוזים קלויים ומרציפן – כל אלה יוסיפו לטעמים המורכבים לחוויות חדשות ומפתיעות בפה. שוקולדים עם תוספות לא רק מקבלים טוויסט של טעמים, אלא גם מתמזגים בצורה נהדרת עם כל מיני קינוחים, מעוגות ועד טרפלס והולכים נהדר גם עם יין, תה או קפה.

 

הבדלים תזונתיים בין סוגי השוקולד

ההבדלים התזונתיים בין סוגי השוקולד תלויים בעיקר באחוזי הקקאו והרכיבים הנוספים שבו. שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו (40% ומעלה) מכיל פחות סוכר ומספק סיבים תזונתיים, ברזל ומינרלים נוספים. הוא גם מכיל חומצות שומן בלתי רוויות שמועילות לבריאות הלב. לעומתו, שוקולד חלב מכיל חלב וסוכר בכמויות גדולות יותר ולכן הוא יותר מתוק ומכיל יותר קלוריות ושומן רווי. שוקולד לבן שמבוסס בעיקר על חמאת קקאו, מכיל פחות ערכים תזונתיים בשל היעדר עיסת הקקאו, אך הוא עשיר בחמאה ובסידן. בעוד ששוקולד מריר נחשב בריא יותר, כל סוג שוקולד מציע חווית טעם אחרת ומומלץ להתאים את הבחירה בהתאם להעדפות האישיות ולסגנון הארוחה או הקינוח שמכינים. בכל מקרה צריך לזכור שהמפתח הוא מתינות ואם לא מגזימים באכילה אז אין שום בעיה ליהנות מפעם לפעם משוקולד טעים מכל הסוגים.

 

לסיכום

בעולם יש אלפי סוגי שוקולד, אך הסוגים העיקריים הם שוקולד מריר, חלב, רובי ולבן שכל אחד מציע חווית טעם שונה עם מאפיינים תזונתיים ייחודיים. בסופו של דבר מדובר בעולם המלואו וקשה להגיד איזה שוקולד הכי טוב, אלא רק איזה סוג מתאים לאיזה סיטואציה (וממילא יש כאן עניין ברור של העדפה אישית).

 

אם גם אתם אוהבים ומעריכים שוקולד איכותי, אין ספק שהגעתם למקום הנכון. כאן באתר תמצוא מבחר ענק של מוצרי שוקולד מעולים כמו מטבעות שוקולד לאפייה, נטיפי שוקולד מריר לאפייה, פרלינים מעולים, שוקולד צ׳יפס, צימקאו ועוד. זה הזמן לגלות את כל המבחר ולהכין בעצמכם קינוחים ושוקולדים מעולים. בתאבון!

סוגי שוקולד